Bucuria bine temperată

 

Prima nuanță observată în pahar cu coada ochiului, prima adiere mirosită vag deasupra paharului, gustul de început al primului strop. La început, când suntem inocenți și puțin cunoscători într-ale vinului, bucuria este totală, dezinteresată și liberă, chiar dacă este a unui neinițiat. Inițiat în ce ?

Odată ce știm mai mult despre vin lucrurile devin mai complicate. Analiza conștientă apare imediat cu apariția unui pahar cu vin. Mecanismul infernal al raționalizării trăirilor se declanșează și nasul, tonul, baza, nuanțele, notele, aciditatea , și tot arsenalul începe catalogarea. O bucurie rațională, ca aceea a arheologului care scoate la lumina viața trăită de alți oameni cu mult timp în urmă.La început….., apoi vinul se infiripă în noi, ne invadează și ne lasăm fermecați de el, unii dintre noi…alții rezistă eroic și cataloghează în continuare cu așarnare, riguros și conștiincios de parcă punctele Parker ar fi crescut odată cu butașul, boaba sau ciorchinele boghițarului care l-a săpat….

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: